top of page

Så røg agterstævnen

I dag var så dagen, hvor Freja mistede sin bagende til Jesper og Erik, der endelig fik agterstævnen afmonteret.

Erik med den afmonterede gamle agterstævn

Erik med den afmonterede, gamle agterstævn.

Efter flere ugers puslen om Frejas bagende, fik Erik og Jesper endelig fjernet agterstævnen fra den gamle dame. Dermed er vi nået til at afmontere et af konstruktionens bærende elementer, der så vidt vides har fulgt båden hele dens levetid.

Den gamle agterstævn er så medtaget, at den ikke står til at redde. Så en ny vil blive udformet den kommende tid. Jesper har været ude og skaffe lækkert egetræ, og den gamle kommer til at lægge model til den nye.

Stævnen er ikke lavet i et stykke træ, men af flere sammensatte stykker egetræ. Hvordan vi fabrikerer den nye stævn, vil vi vise meget mere om her på siden, når vi kommer dertil.

Tilstanden på den gamle agterstævn og bjørn kan lige skimtes her

Udover agterstævnen trænger bjørnen også til en udskiftning, da den mildest talt ikke har det for godt. Ligesom stævnen bliver en ny også produceret i vores nye, lækre 55mm egeplanker.

Ellers har det været et par uger uden de dramatiske omvæltninger på båden.

Meget slibearbejde og små-fifleri er det blevet til, og det rykker lidt i fingrene for at komme til at bygge op igen snart. Men det bliver nok først efter sommerferien.

Det næste projekt bliver at fjerne resterne af det øverste bord under dækket, fjerne kit og værk fra alle nåder og så få renset spanterne for maling.

Og så skal vi have kreeret en ny svedekasse, så vi kan få bukket nogle bord til klædningen. Hvis nogen ligger inde med noget brugbart kloakrør i 40-45cm diameter, hører vi meget gerne fra dig.

bottom of page